Naslovnica Region Vučić: Nismo uveli sankcije Rusiji, razgovaraću s Putinom

Vučić: Nismo uveli sankcije Rusiji, razgovaraću s Putinom

120
Aleksandar Vučić

Beograd — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je kako Srbija ne mijenja politiku, da je već devedeset dana na istoj poziciji i nije uvela sankcije Rusiji.

“Mi smo na srpskoj poziciji, vodimo politiku u skladu s nacionalnim, državnim interesom”, rekao je Vučić, prilikom obilaska Obilaznice koja izlazi na Bubanj potok.

On je rekao da je “nevjerojatan broj ‘Baba Vangi’ na političkoj sceni pa svaki dan proriču budućnost, tako su govorili da ću uvesti sankcije Rusiji 3. aprila odmah poslije izbora, a sada je kraj maja”.

Prema njegovim riječima, Srbija se ponaša odgovorno, a on se ne zaklinje u nešto, “kao neki koji se sada međusobno najgore napadaju”, prenose bh. mediji, pozivajući se na Fenu.

Vučić je kazao da će u nedjelju razgovarati s predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, prenosi Beta.

“Nadam se da će razgovor biti dobar i korektan”, rekao je danas Vučić te dodao da će se razgovarati o daljoj saradnji i novom ugovoru o isporuci plina.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je i da se u Srbiji, u ovim teškim vremenima, mora raditi, graditi i razmišljati o napretku i svemu što se može učiniti za građane.

On je tokom obilaska radova na dionici obilaznice oko Beograda, dužine 9,6 kilometara, istakao da je to “žila kucavica” ne samo za Beograd, odakle će biti izmješten teretni saobraćaj, već i za cijelu Srbiju jer rješava bezbroj problema u prometu.

Vrijednost projekta je 207 miliona eura, a radovi se financiraju 85 posto iz zajma kineske Exim banke i 15 posto iz budžeta Srbije.

(StarMo)