Naslovnica Region Vučić: Nemojte ni sanjati o priznanju Kosova!

Vučić: Nemojte ni sanjati o priznanju Kosova!

507

Beograd — Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić odbacio je u srijedu tvrdnje prištinskih vlasti da Srbija stoji iza non papera o mogućem rješenju za Kosovo i poručio kosovskoj predsjednici Vjosi Osmani i dužnosnicima u Prištini da “niti ne sanjaju o mogućnosti da bi Srbija mogla priznati neovisnost Kosova”.

Vučić je, poslije ceremonije otvorenja radova za gradnju nove covid bolnice u Novom Sadu, tako odgovorio na pitanje kako komentira tvrdnju Osmani da “iza svih non-papera stoji Srbija”, ustvrdivši da su to “neistine i laži”.

Vučić je novinarima u Novom Sadu naglasio kako se to što navodno piše u tom “non paperu” “neće dogoditi”, i da “priznanje nije prihvatljivo za Srbiju”. On je ironično ocijenio da je taj „non-paper“ „pravio netko mnogo pametan“ i da zna tko je morao sudjelovati u stvaranju tog neslužbenog dokumenta, prenosi Hina.

Osmani je pak ocijenila kako “pažljivo čitanje ovih ‘non papera’ i predstavljenih ideja – poput promjena granica, stvaranje autonomnih režima ili trećih sila – jasno pokazuje tko je pravio nacrt tih dokumenata”.