Naslovnica Region Vučić: Nema tamo srpskog oružja

Vučić: Nema tamo srpskog oružja

198
Aleksandar Vučić

Beograd — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je da se u sukobu između Armenije i Azerbejdžana u spornom regionu Nagorno Karabah koristi oružje iz srpskih vojnih fabrika.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara na konferenciji za medije povodom otvaranja „Galerije Belgrade“ u okviru projekta Beograd na vodi, pojasnio da i jedna i druga strana ipak koriste municiju domaće proizvodnje koja je ranije kupljena.

“Naslušao sam se raznih gadosti u posljednjih 48 sati kako je, bezmalo, Srbija kriva za taj sukob. Nema tamo srpskog oružja, mi smo samo i jednima i drugim prodavali municiju, jer je to bilo dozvoljeno i jer smo imali ‘end user’ (krajnji korisnik) sertifikat. Ali topovi, tenkovi, bespilotne letelice i avioni – ništa to nije naše”, rekao je Vučić novinarima, prenosi Radio Slobodna Evropa.

On je rekao da je u taj region naoružanje stiglo i iz Rusije, Amerike, Turske i Francuske, ali da se te zemlje ne optužuju za umiješanost u sukobu između Armenije i Azerbejdžana.

“Mi želimo da tamo zavlada mir, jer su to nama dva bratska i prijateljska naroda i želim da to prestane jer mir nema alternativu”, rekao je on.

(StarMo)