Naslovnica Region Vučić neće u posjetu zbog “hajke”…

Vučić neće u posjetu zbog “hajke”…

458
Aleksandar Vučić; foto: arhiva - ilustracija

Beograd — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće za Božić posjetiti Crnu Goru, kako je to ranije najavio.

Vučić je na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinejom, rekao da bi njegovu privatnu posjetu vlast u Crnoj Gori iskoristila da kaže da je riječ o napadu na nezavisnost i ustavni poredak te zemlje.

“Mi poštujemo njihovu nezavisnost, ma šta ja mislio o lijenosti i gluposti vlasti u Srbiji 2006. godine. Donio sam odluku da ne idem i sa tim se saglasio (patrijarh) Irinej”, kazao je Vučić, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Dodao je da je njegova posjeta bila već pripremljena, i da zna da bi na liturgiju u Pljevljima, na sjeveru Crne Gore, kojoj je namjeravao prisustvovati, došlo između 30.000 i 40.000 Srba, ali da je protiv njega u toj zemlji pokrenuta “hajka”.

“Donio sam tu odluku zato što sam siguran da bi bilo izazivanja sukoba, a ja neću sukobe. Zato što znam da bi neki to iskoristili da naškode srpskom narodu u Crnoj Gori”, rekao je Vučić.

(StarMo)