Naslovnica Region Vučić: Ne želim da dođe do srpsko-srpskih teških riječi

Vučić: Ne želim da dođe do srpsko-srpskih teških riječi

280
Aleksandar Vučić

Beograd — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne može podržati prisustvo srpskih predstavnika na proslavi hrvatske vojne akcije “Oluja” u Kninu, ali je dodao da su možda njihovi argumenti jači, uz konstataciju da on to za sada ne vidi.

On je novinarima u Batajnici, gdje je položio kamen-temeljac za novu COVID bolnicu u Vojnom kompleksu “Zemun ekonomija”, rekao da je to prenio i predsjedniku SDSS-a (Samostalna demokratska srpska stranka) Miloradu Pupovcu, ali i da tim povodom neće reći nijednu težu riječ.

“Ne želim da dođe do srpsko-srpskih teških riječi ili zida i sankcija na Drini. Ja ću se držati toga, a nisam oduševljen ovim potezom. Ali oni tamo žive i imaju svoje ideje, možda su njihovi argumenti jači od naših”, zaključio je Vučić, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Milorad Pupovac je 31. jula izjavio da još nije donesena definitivna odluka o odlasku predstavnika Srba u Hrvatskoj Borisa Miloševića, koji je i potpredsjednik Vlade, u Knin na obilježavanje hrvatske vojno-policijske akcije “Oluja”.

“Za nas je važno da Srbija i Republika Srpska zajedno obilježavaju stradanje srpskog naroda i tragediju zbog ostvarenja najtežeg etničkog čišćenja od Drugog svjetskog rata”, rekao je Vučić i najavio da će biti podignuto spomen obilježje, kao i na Petrovačkoj cesti, gdje je bombardovana kolona izbjeglih.

(StarMo)