Naslovnica Region Vučić: Ne miješemo se u unutrašnje odnose u Crnoj Gori, ali…

Vučić: Ne miješemo se u unutrašnje odnose u Crnoj Gori, ali…

287

Beograd — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, komentarišući to što je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić pokrenuo proceduru za smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića u Crnoj Gori zbog izjave o Srebrenici, da se Srbija “ne miješa u unutrašnje odnose u Crne Gore”.

“Ali smo u Srbiji već prilično naučili o tome na primeru da iz Crne Gore odlaze na proslave Oluje i tome slično” – naglasio je Vučić.

“Ne miješamo se u unutrašnje odnose Crne Gore, a mi ćemo nastaviti da pomažemo svom narodu u Crnoj Gori, ali mislim da i svi građani Srbije treba da znaju da smo mi već prilično naučili da iz Crne Gore odlaze i na proslave Oluje i da svaki put moraju da dobro čuju i pažljivo slušaju ono što govore i predstavnici NATO-a, Stejt departmenta i Brisela, a da malo rjeđe čuju ili ne moraju da čuju ono što kaže Beograd”, naveo je Vučić.

Dodao je da ljudi koji su na vlasti u Crnoj Gori “imaju pravo na to”.

Vučić ističe da je, s druge strane, obaveza Srbije da pokazuje poštovanje i prema tuđim žrtvama, kao što pokazuje prema svojim, ali i da ljubomorno čuva i štiti državne i nacionalne interese .


Kako je rekao, vidi se koliko to nije lako i jednostavno i koliko je Srbija u tome usamljena.

“U se i u svoje kljuse, ne mislim da postoji za nas bilo šta važnije od toga – da njegujemo kulturu sjećanja, a da razvijamo ekonomiju i gradimo puteve, bolnice i drugo. Tako ćemo najbolje sačuvati budućnost našeg naroda”, naglasio je Vučić.

(StarMo)