Naslovnica Region Vučić: Nastavak ulaganja u vojnu industriju

Vučić: Nastavak ulaganja u vojnu industriju

89
foto: ilustracija

Beograd — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na otvaranju Međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme “Partner 2021” u Beogradu, da će biti nastavljena ulaganja u razvoj i jačanje domaće odbrambene industrije.

“U svijetu interesa nema milostinje za slabe već poštovanje za snažne i zato je važno da razvijamo odbramenu industriju”, rekao je Vučić, prenosi Radio Slobodna Evropa.

On je naveo da je razvoj domaće odbrambene industrije važan i da Srbija “ne bi mogla biti ponižavana i ugrožavana”.

Vučić je dodao da je srpska država, kroz sve faze svog trajanja bila poznata po vojnoj industriji, te naglasio da su u posljednjih nekoliko godina i njena vojska i vojna industrija “stavljeni na pijedestal narodnog povjerenja”.

On je ukazao i na značaj kvaliteta proizvoda i cijena domaće odbrambene industrije u, kako je naveo, konkurenciji sa svjetskim silama.

“Važno je, suprotstaviti se velikim silama u promociji naoružanja i vojne opreme, važno je da i po tom pitanju gradimo svoj put i da izaberemo one oblasti u kojima možemo da se takmičimo jer ne možemo u svemu”, rekao je on.

Na sajmu naoružanja i vojne opreme, koji se održava uporedo sa samitom Pokreta nesvrstanih u Beogradu, predstavljeni su artiljerijski i raketni sistemi, streljačko naoružanje i municija, borbena oklopna vozila, elektronska oprema, novi radari, patrolni čamci.

Otvaranju sajma prisustvovali su predstavnici više stranih delegacija, a učestvuju izlagači iz 16 zemalja, među kojima su i Kina, Austruja, Kanada, Francuska i Njemačka.

(StarMo)