Naslovnica Politika Vučić nakon sastanka sa delegacijom iz RS: Nisu laki dani za sprski...

Vučić nakon sastanka sa delegacijom iz RS: Nisu laki dani za sprski narod

110
Aleksandar Vučić

Beograd — U Beogradu je održan sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa najvišim zvaničnicima Republike Srpske i predstavnicima parlamentarnih stranaka u ovom bh. entitetu.

Na sastanku se razgovarano o imenovanju novog visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini.

“Ovo nisu jednostavni i laki dani za srpski narod, ja sam prije svega upoznao naše goste iz Republike Srpske sa situacijom na Kosovu i Metohiji i činjenicom da je izgleda dozvoljeno bilo šta reći protiv Srbije i srpskog naroda, da to ne nailazi ni na kakvu reakciju onih koji bi mogli da reaguju”, naveo je Vučić.

“Naša reakcija će biti veoma snažna i oštra po pitanju međunarodnopravnih ugovora koji su potpisani u prisustvu i pod okriljem Evropske unije. Što se tiče Republike Srpske, saslušao sam pažljivo sve naše goste, čuo sve ideje i mislim da je zajednički imenitelj da svi dovoljno dobro razumiju težinu i poziciju u kojoj se Republika Srpska i cjelokupan srpski narod nalaze. Ono što Srbija može da uradi je to da će uvijek biti uz Republiku Srpsku, poštujući integritet Bosne i Hercegovine, ali i integritet Republike Srpske unutar BiH. Uvijek ćemo pomagati i podržavati RS”, dodao je Vučić.

(StarMo)