Naslovnica Izdvojeno Vučić nahvalio Čovića: Ima pozitivno mišljenje o politici Srbije

Vučić nahvalio Čovića: Ima pozitivno mišljenje o politici Srbije

437
Vučić i Čović

Beograd — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je u dužem razgovoru za beogradsku “Prva TV” da samo Dragan Čović “ima fer stav prema Srbima”.

Pohvalu Draganu Čoviću lideru HDZ BiH i HNS BiH, srbijanski predsjednik je izrekao u kontekstu “pridika”, koje mi drže bh. mediji i njihovi političari, “ne računajući u to Dragana Čovića”.

Vučić je još jednom potvrdio da “vrlo cijeni pozitivno mišljenje lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića o politici službene Srbije”, još jednom potvrdivši da pored Banja Luke i Drvara, u Bosni i Hercegovini danas može bezbrižno doći još “samo u zapadni dio Mostara, ako želi doći u prijateljsku posjetu”.

“Od mene traže da ćutim kada govore o Kosovu, i da ćutim kada govore sa Sulejmanom Ugljaninom o specijalnom statusu Sandžaka, a nije dovoljno ni što sam korektan i poštujem integritet BiH i Republike Srpske u okviru Bosne i Hercegovine, nego moram, valjda, da uzmem motku da udarim Milorada Dodika da bi oni bili zadovoljni. Čekajte, kakvo je to licemerje, kakav je to bezobrazluk”, upitao je sam sebe Vučić.

(StarMo)