Naslovnica Politika Vučić mu preporučio knjigu – Škoro ga prozvao fotografijom

Vučić mu preporučio knjigu – Škoro ga prozvao fotografijom

355

Zagreb/Beograd — Posljednjih nekoliko dana traje “prepucavanje” između Aleksandra Vučića i Miroslava Škore – javljaju regionalni mediji.

Vučić je zako rekao kako “tom pjevaču ili što li je već” želi poručiti da pročita knjige iz psihologije i vidjet će da “o budućnosti uvijek pričaju oni kojima je prošlost čista, a inače o budućnosti najmanje pričaju i na prošlost se vraćaju oni kojima je savjest nemirna i koji imaju nešto za oprati iz prošlosti”.

Predsjednik Srbije je rekao kako se, u pogledu Srba i Srbije, “malo toga ima što za prati” pa se vratio na logor Jasenovac.

“Nismo anđeli ni sveci. Je li bilo naših grešaka i naših ljudi koji su činili zločine? U odnosu njih – i anđeli i sveci. I nismo mi pravili Jasenovac nego oni. I nemoj da oni nekoga vraćaju u prošlost jer mi želimo pričati o budućnosti, a ako žele pričati o prošlosti – onda su u teškoj poziciji da bi se o tome govorilo. Zato je bolje da se priča o budućnosti” – rekao je Vučić.

Putem Facebooka Miroslav Škoro je odmah odgovorio Vučiću. Škoro je kazao kako njemu ne trebaju knjige iz prošlosti da bi analizirao Vučića. Dovoljne su mu, kaže, stare fotografije. Jednu je takvu objavio. Na slici Vučić, tada potrčko Vojislava Šešelja, iza njegovih leđa nosi kutije.

“Čujem da mi je “veliki državnik” Vučić poručio kao “ pjevaču ili što li već” da pročitam knjige iz psihologije, u kojima ću vidjeti da “o budućnosti uvijek pričaju oni kojima je prošlost čista, a inače o budućnosti najmanje pričaju i na prošlost se vraćaju oni kojima je savjest nemirna i koji imaju nešto za oprati iz prošlosti.

Meni ne trebaju knjige iz psihologije da bih analizirao Vučića. Dovoljno je pogledati činjenice iz prošlosti, a među njima i fotografije. One uvijek govore više od tisuću riječi. A zaključak koji se nakon ove fotografije nameće, samo je jedan – bolje biti “pjevač ili bilo što već” nego dostavljač kod ratnog zločinca” – piše Škoro.

(StarMo)