Naslovnica Region Vučić “molio” Dodika: Vratite se u institucije BiH!

Vučić “molio” Dodika: Vratite se u institucije BiH!

121

Beograd — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenili su tokom razgovora u Beogradu “da su mir i stabilnost od ključnog značaja za cijeli region”.

Vučić je ocijenio da su sankcije SAD protiv Milorada Dodika i drugih zvaničnika Republike Srpske “užasan presedan” – javlja RTS.

Dodik je istakao da se “protiv Republike Srpske i srpskog naroda u BiH vodi besprizorna politička i medijska kampanja, ne samo u Sarajevu, već i u brojnim zapadnim centrima moći”, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsjednika Srbije.

Imajući u vidu “težinu pozicije cjelokupnog srpskog naroda”, a posebno neprimjerene i nepravedne pritiske koji se provode protiv Republike Srpske i njenog rukovodstva, predsjednik Vučić je “zamolio Dodika i sve političke snage u Republici Srpskoj da učestvuju u radu zajedničkih institucija u BiH i na najbolji način štite interese srpskog naroda i RS”.

Vučić je istakao da je svaka odluka na rukovodstvu RS, ali da i Dodika i sve političke predstavnike u RS “moli da razmotre njegov prijedlog”, jer je jasno da neki politički činioci koji suštinski ugrožavaju stabilnost cijelog regiona, neistinama i insinuacijama, “krivicu pokušavaju da prebace na srpski narod i RS”.

U saopštenju se navodi da je predsednik Vučić ponudio da Dodiku i svim institucijama i političkim predstavnicima u Banja Luci “obrazloži svoj prijedlog”.

(StarMo)