Naslovnica Region Vučić: Moj sin Danilo je pošten i pristojan mladić

Vučić: Moj sin Danilo je pošten i pristojan mladić

456
foto: Instagram

Beograd — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se povodom fotografije koju je objavio portal KRIK (portal za istraživanje kriminala i korupcije), na kojoj je njegov sin Danilo, u kafiću u društvu Aleksandra Vidojevića, zvanog Aca Rošavi, koji je član Partizanove navijačke grupe “Janjičari” i trenutno mu se sudi zajedno sa huliganima iz ove grupe.

“Moj sin Danilo je pošten i pristojan mladić. Kriv je samo zato što je moj sin. Do njih, neodgovornih i nepristojnih, nikada niko nije djeci političara crtao metu na čelu. Napadajući mi dijete, doveli su me u ugao iz kojeg više nemam gdje. Borit ću se svom snagom i pobijedit ću sve njihove laži. Obećavam im to”, napisao je Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Oglasila se i premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je osudila, kako je navela, “napade na sina predsjednika Aleksandra Vučića, Danila”.

Portal KRIK je 11. juna objavio da je njihovoj novinarki Bojani Pavlović nepoznata osoba oduzela telefon nakon što je ispred kafića u centru Beograda slikala Danila Vučića, koji je u društvu Aleksandra Vidojevića i još nekoliko muškaraca, u srijedu uveče gledao fudbalski derbi između Zvezde i Partizana, podsjeća RSE.

Kako su naveli, novinarka je sa ulice fotografisala društvo u kafiću, ali su je po odlasku, zaustavila trojica muškaraca koji su se predstavili kao službena lica i koja su od nje zahtijevala da sa telefona obriše fotografije. Policajcima su se, kako je naveo KRIK, pridružila još dvojica muškaraca, koji nisu djelovali kao policajci, niti su se tako predstavili.

Novinarka je, dodaje se, rekla da je na zadatku, a jedan od novopridošlih oteo joj je telefon iz ruke na šta policajci nisu reagovali. Poslije insistiranja da joj kažu zbog čega joj je oduzeto sredstvo za rad, čovjek koji je to uradio rekao je da on kao civil nije dužan ništa da joj objašnjava. Tek nakon odobrenja Vidojevića, novinarki Pavlović vraćen je telefon, naveli su iz KRIK-a.

Ovim povodom, novinarska udruženja su tražila da se utvrdi identitet osoba koje su prijetile novinarki KRIK-a.

Asocijacija online medija (AOM) zatražila je da nadležni organi i MUP-a Srbije utvrde identitet osoba koje su u srijedu, 10. juna uveče prijetile i oduzele mobilni telefon novinarki KRIK-a, Bojani Pavlović.

I Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je da zahtijeva od nadležnih organa da hitno utvrde ko je presreo novinarku KRIK-a i oduzeo joj opremu, te da je zaštite u obavljanju svog posla.

Udruženje novinara Srbije (UNS) takođe je zatražilo da policija utvrdi ko je novinarki KRIK-a u centru Beograda oduzeo telefon i razjasni sve okolnosti tog incidenta.

(StarMo)