Naslovnica Region Vučić: Moguće vanredno stanje, zvati i ljekare iz penzije

Vučić: Moguće vanredno stanje, zvati i ljekare iz penzije

562
Aleksandar Vučić

Beograd — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da ne isključuje mogućnost uvođenja vanrednog stanja u zemlji zbog epidemije korona virusa, ali da to podrazumijeva najteže moguće mjere i potpunu izolaciju.

“Ne isključujem tu mogućnost, ali onog sekunda kad se uvede nema više kafića, pozorišta, barova. Onda ide vojska na ulice, zna se šta na granice”, rekao je Vučić, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Dodao je da se vanredno stanje po proceduri uvodi tako što ministar odbrane uputi pismo predsjedniku države da je ugrožena bezbjednost građana.

“To dalje ide u skupštinu, ali s obzirom na zabranu okupljanja više od 100 ljudi u zatvorenom prostoru moguće je da predsjednik Republike, predsjednici Vlade Srbije i Skupštine trostrukim potpisom uvedu vanredno stanje”, rekao je predsjednik Srbije.

Najavio je da će biti upućen poziv penzionisanim ljekarima u Srbiji kako bi pomogli u sprječavanju širenja korona virusa.

“Kada nam krene taj veći broj zaraženih, a ovo je sada, uslovno govoreći, ništa, imajući u vidu krizu koja će nas zahvatiti, moramo biti spremni za nešto mnogo teže. Ovo je najteži izazov za nas u posljednjih nekoliko decenija zato što nemate ni od koga pomoć i što moramo sami o sebi da brinemo”, rekao je Vučić.

(StarMo)