Naslovnica Region Vučić: Kriv sam zbog intenzivnih odnosa sa Rusijom i Kinom

Vučić: Kriv sam zbog intenzivnih odnosa sa Rusijom i Kinom

241

Beograd — “U izvještaju Evropske komisije (EK) o napretku Srbije ima posebnih kritika na moj račun, ja sam spreman za to da odgovaram građanima Srbije”, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhelyijem u četvrtak u Beogradu.

“Ja sam prihvatio svu krivicu i rekao da sam odgovoran i spreman da snosim svaku vrstu posljedice”, rekao je Vučić, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Varhelyi je u Beograd došao da predstavi investicioni plan za Zapadni Balkan i Izvještaj Evropske komisije o napretku Srbije za 2020.godinu.

Vučić je naveo da je saglasan sa većinom stvari koje su iznesene u izvještaju, samo što “neke postupke drugačije ocjenjuju”.

Vučić je nabrajao kritike iz Evropske unije, koje su, između ostalog, bile usmjerene na to što je on “koristio funkciju predsjednika države, čime je pridobijao građane Srbije za stranačku listu koju je vodio”.

“Moja krivica je zbog toga što sam predlagao strožiji policijski sat tokom COVID-a, zbog upotrebe sile, zbog intenzivnih odnosa sa Rusijom i Kinom, zbog toga što smo kupili ’Pancir’…ne moraju se mučiti i pisati, ja to unaprijed sve prihvatim…A sad ću se potruditi nabaviti još bespilotnih letelica, iz još jedne problematične zemlje”, rekao je predsjednik Srbije.

Vučić smatra i da je sve što je napisano o vanjskoj politici “veoma pohvalno za Srbiju i da precizno govori kako se ponaša jedna suverena i nezavisna zemlja”.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)