Naslovnica Region Vučić kaže da je “na meti snajpera”, jer…

Vučić kaže da je “na meti snajpera”, jer…

388
sporna naslovnica NIN-a

Kragujevac — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom naslovne strane NIN-a, koju je izdavač promijenio nakon negativnih reagovanja javnosti, da to nije prvi put da se nešto slično dešava, “već da je riječ o prepisivanju tabloida koji izdaje Milovan Brkić”.

Kako je rekao, “on je na meti snajpera, jer neće da plaća reket mafijašima”.

“To je samo prepisivanje svih tekstova o namjenskoj industriji i svemu što ste mogli u tom mafijaškom glasilu da vidite. To što je nekada bila talog politika i politika mulja neki bi danas da iznesu kao svoju zvaničnu politiku”, rekao je Vučić.

Dodao je će se sam uvijek boriti i braniti pravo svakog da objavljuje šta želi, ali samo, kako kaže, “protiv njega, a ne protiv drugih ljudi”.

“Nemam problem sa tim. A, ja ću vrh olovke da uperim u neki dio Srbije, gdje ćemo novu neku fabriku i puteve da gradimo”, rekao je predsjednik Srbije.

Magazin NIN na naslovnoj strani današnjeg izdanja nema fotografiju, jer je prvobitni izbor fotografije, prema mišljenju izdavača, “bio neprimjeren, pogotovo u zemlji u kojoj je ubijen premijer”, saopštio je izdavač NIN-a.

Na naslovnoj strani koja je juče objavljena na društvenim mrežama tog nedeljnika nalazila se fotografija na kojoj je oružje sa cijevi “upereno prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću” – javlja RTS.

(StarMo)