Naslovnica Region Vučić: Jedina razlika je oko Kosova

Vučić: Jedina razlika je oko Kosova

370

Beograd — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je poslije sastanka sa predsjednikom Sjeverne Makedonije Stevom Pendarovskim da Beograd i Skoplje imaju veoma dobre odnose i više povjerenja nego prije godinu, dvije.

“Osim u razlici oko priznavanja Kosova, nemamo ni jedno drugo bilateralno pitanje otvoreno”, rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za medije sa Pendarovskim u Beogradu.

On je dodao da Srbija želi sa Sjevernom Makedonijom razvijati najbolje prijateljske odnose.

“Mi nemamo prema Sjevernoj Makedoniji nikakve zahtjeve, mi smo valjda jedini koji ništa ne tražimo ni iz prošlosti, ni iz sadašnjosti”, poručio je predsjednik Srbije, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski rekao je da u odnosima između dvije zemlje nema spornih tačaka, te da Sjevernu Makedoniju i Srbiju povezuje vizija za učlanjenjem u Evropsku uniju.

“Raduje me činjenica što iz Beograda upućujemo jasne poruke da se ne treba zaboraviti na Zapadni Balkan i da je evropska integracija regiona jedina održiva opcija koja će omogućiti transformaciju naših društava”, izjavio je Pendarovski.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)