Naslovnica Region Vučić: Izaći ćemo sa konkretnim prijedlozima Bošnjacima

Vučić: Izaći ćemo sa konkretnim prijedlozima Bošnjacima

617

Sarajevo — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da “nametanje i oktroisanje odluka spolja nikada nije moglo da donese dobre rezultate”.

Vučić je rekao da Beograd s pažnjom prati događaje i u Sarajevu i u Banja Luci i ocijenio je da je “atmosfera u BiH najteža od okončanja rata”.

“Ne ulazim ni u sve mjere ni kontrajmere, to se dešava u jednoj drugoj zemlji, ali smo naravno, obaviješteni, pratimo sve i ono što je izvjesno to je da mi ne možemo da ostavimo Republiku Srpsku u ekonomskom i bilo kom drugom pogledu bez podrške Srbije”, rekao je Vučić, prenosi N1, pozivajući se na Srnu.

On je naveo da se plaši da je atmosfera u posljednjih 26 godina, od okončanja rata, od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, najuzavrelija i najteža.

“Nadam se da svi dobro razumiju da je mir prioritet i da moramo da razmišljamo o ekonomiji i o tome kako da živimo zajedno. Zato ćemo izaći sa konkretnim prijedlozima kako da razgovaramo u budućnosti sa Bošnjacima. Mi moramo da pokušamo da izgradimo sa njima bratske odnose“, smatra Vučić.

On je rekao da nije siguran da su “sve izjave bošnjačkih lidera iz Sarajeva u tome od velike pomoći, ali da je to druga stvar i naglasio da narodi moraju u određenom trenucima da donose važne istorijske odluke koje ne moraju uvijek da se dopadaju političarima”.

Vučić je najavio da će 4. augusta u Busijama, krajiškom naselju nedaleko od Batajnice, biti obilježena godišnjica progona srpskog naroda, te da će tog dana, vjerovatno, imati i susret sa rukovodstvom Republike Srpske sa kojim će, kako kaže, da razgovara o svemu.

(StarMo)