Naslovnica Region Vučić ide u Crnu Goru

Vučić ide u Crnu Goru

185
Aleksandar Vučić; foto: arhiva - ilustracija

Beograd — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da će prisustvovati sahrani mitropolita Amfilohija u nedjelju, 1. novembra, u Podgorici.

“Za nekoliko sati putujem u Podgoricu. Prisustvovat ću sahrani Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija,” napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Sahrana će se održati u kripti Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

To će biti prvi put da Vučić ide u Crnu Goru, otkako je na visokim državnim pozicijama.

Prethodno je vladika Joanikije kazao da se na sahranu ne zove, jer je takav običaj, ali da blagonaklono gleda na eventualni dolazak Vučića u Podgorici jer, kako je istakao, narod to želi.

“Pošto predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, od kada je na toj visokoj dužnosti, nije posjetio Crnu Goru, mislim da bi njegov dolazak na sahranu mitropolita Amfilohija bio dobar početak novih, bliskijih nego do sada, i boljih, odnosa između Srbije i Crne Gore, što je nasušna potreba i želja naroda iz obje zemlje. Takav je običaj kod nas da se na sahranu ne zove. Jasno je da će sahrana mitropolita Amfilohija biti veliki duhovni i svenarodni događaj, a od strane crkve biće svi rado viđeni i dostojno ispoštovani koji budu došli da se oproste sa njim i isprate u bolji svijet ovog novog Božjeg ugodnika”, rekao je vladika Joanikije.

(StarMo)