Naslovnica Region Vučić i Zaev kod Rame u Tirani: “Na stolu” šest sporazuma…

Vučić i Zaev kod Rame u Tirani: “Na stolu” šest sporazuma…

176

Tirana — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas i sutra u Tirani, gdje će sa premijerima Albanije i Sjeverne Makedonije, Edijem Ramom i Zoranom Zaevom, učestvovati na sastanku regionalne inicijative za saradnju Otvoreni Balkan.

Predviđeno je potpisivanje ukupno šest sporazuma, među kojima je i Sporazum o uslovima za slobodan pristup tržištu rada na Zapadnom Balkanu.

Vučić će danas u Tirani imati neformalan susret sa Ramom i Zaevom na zajedničkoj večeri, a za sutra je predviđeno održavanje više sastanaka, rečeno je Tanjugu u Predsjedništvu Srbije.

Planirano je i potpisivanje Sporazuma između Vlade Srbije i Savjeta ministara Albanije o uzajamnom priznavanju odobrenja ovlašćenih privrednih subjekata za sigurnost i bezbjednost (AEOS), kao i Sporazuma između Vlade Sjeverne Makedonije i Savjeta ministara Albanije o uzajamnom priznavanju odobrenja ovlašćenih privrednih subjekata za sigurnost i bezbjednost (AEOS).

Potpisan će biti i Sporazum o saradnji akreditacionih tijela na Zapadnom Balkanu.

Kada je riječ o uspostavljanju jedinstvenog tržišta rada, sporazum bi značio da bi radna dozvola izdata u bilo kojoj od ove tri zemlje važila u svim članicama inicijative, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji i Albaniji.

(StarMo)