Naslovnica Region Vučić i Đukanović “idućih dana” o smirivanju napetosti u Crnoj Gori

Vučić i Đukanović “idućih dana” o smirivanju napetosti u Crnoj Gori

662
Vučić i Đukanović

Beograd — Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić razgovarat će “idućih dana” s crnogorskim kolegom Milom Đukanovićem “o smirivanju napetosti u Crnoj Gori”, izjavio je u utorak srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović nakon hitnog sastanka državnog vrha “zbog pogoršane situacije u regiji”.

Komentirajući incidente u Podgorici u ponedjeljak, kada je pri dočeku vaterpolo reprezentacije Crne Gore pretučen jedan mladić i kad je oskvrnuta zastava Srbije, Stefanović je rekao da je srbijanski državni vrh reagirao sa zabrinutošću na činjenicu da je “nasilje nastalo iz etničkih razloga”.

“Predsjednik Vučić je rekao da je jedna od stvari koja ga ja zabrinula i uriniranje na srpsku trobojnicu u Crnoj Gori i ono što je možda još opasnije, a to je izostanak reakcije crnogorskih vlasti”, izjavio je Stefanović za Radio-televiziju Srbije (RTS) i poručio da je to “prioritet” te da je “najvažnije očuvati mir i stabilnost u regiji”.

“Hoćemo razgovarati s vlastima u Crnoj Gori… Očekujem da će predsjednik Vučić s predsjednikom Đukanovićem uskoro razgovarati u cilju smirivanja napetosti i zaštite srpskog naroda u Crnoj Gori”, rekao je Stefanović.