Naslovnica Region Vučić hitno ka Kosovu, reagovala i premijerka

Vučić hitno ka Kosovu, reagovala i premijerka

95
Aleksandar Vučić

Beograd — Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić pozvala je danas NATO i KFOR da hitno reaguju na Kosovu, i da kako se navodi u saopštenju iz njenog kabineta „zauzdaju [premijera Kosova] Albina Kurtija”.

„Situacija je više nego dramatična i ovo je posljednji trenutak u kojem je neophodna jasna reakcija kako bi se zaustavila ludačka politika koju sprovodi Priština. Ovakvo ponašanje je prevršilo svaku mjeru i dovodi nas na ivicu haosa“, navodi se u saopštenju iz kabineta predsjednice Vlade Srbije, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Kako je potvrđeno za agenciju Tanjug, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio se u Rašku na jugozapadu Srbije, na hitan sastanak sa predstavnicima Srba na Kosovu.

Policija Kosova upotrijebila je suzavac protiv demonstranata koji su u srijedu, 13. oktobra krenuli ka policajcima u Sjevernoj Mitrovici zbog akcije protiv krijumčarenja robe, javlja novinarka Radija Slobodna Evropa (RSE) sa lica mjesta.

Barikada napravljena od kamiona postavljena je u Sjevernoj Mitrovici, nadomak Bošnjačke mahale, glavni put koji vodi sa juga prema sjeveru grada.

Prema riječima direktora Doma zdravlja u Sjevernoj Mitrovici Zlatana Eleka, tokom policijske akcije povrijeđeno je šest osoba. Nije precizirao o kakvim se povredama radi jer su, prema njegovim riječima, “pacijenti u dijagnostičkoj fazi”.

“Povrede su prouzrokovane šok bombama, trenutno se nalaze na prijemu u hirurgiji. U toku je pregled, što znači povrede od bombi i suzavca”, rekao je Elek za RSE.

Policija Kosova je u srijedu, 13. oktobra, zaplijenila raznu robu i određene materijalne dokaze za koje se sumnja da su krijumčareni. Operacija, koja je još u toku, proširila se na više lokacija na Kosovu, uključujući region Sjeverne i Južne Mitrovice, Prištinu i Peć, navodi se u saopštenju kosovske policije.

(StarMo)