Naslovnica Region Vučić: Erdogan do kraja godine u Srbiji

Vučić: Erdogan do kraja godine u Srbiji

99
Aleksandr Vučić

Istanbul — Predsjednik Srbije završio je u subotu radnu posjetu Turskoj, gdje se u Istanbulu sastao s predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Pred odlazak iz Istanbula, Vučić je rekao kako je to bio veoma dobar sastanak, koji je trajao gotovo dva sata, te kako je s turskim predsjednikom razgovarao o svim važnim temama, prije svega ekonomskim, o turskim investicijama u Srbiji, ali i svim regionalnim pitanjima i odnosima Srbije i Turske, od bilateralnih do ukupnih odnosa i o saradnji u svim drugim oblastima, javlja Tanjug, a prenosi Al Jazeera Balkans.

Naglasio je kako je Turska prijatelj Srbije, te da je uvjeren kako bi odnosi dviju država mogli biti još bolji.

Najavio je da bi turski predsjednik trebao doći u zvaničnu posjetu Srbiji do kraja godine.

Vučić je, na pitanje novinara, odgovorio kako je s turskim kolegom razgovarao o važnim temama za cijelu regiju, a ne samo o tenzijama u Bosni i Hercegovini.

“Ne bih da govorim samo o Bosni i Hercegovini, govorim o cijelom regionu, o svima nama. Razgovarali smo veoma konkretno na različite i važne teme za cijeli region, a u detalje ne mogu da ulazim”, dodao je.

Vučić je ukazao da slijedi sjednica Državnog vijeća, što je “viši nivo u odnosu na međuvladinu komisiju, koju imamo sa drugim zemljama”.

“Do kraja godine uslijedit će zvanična posjeta Erdogana Srbiji, i to će biti prilika da dodatno razgovaramo o važnim pitanjima za Balkan i cijeli region. Turska je velika regionalna sila”, podvukao je Vučić.

(StarMo)