Naslovnica Izdvojeno Vučić: Đukanoviću “otvoren poziv” za posjetu Srbiji

Vučić: Đukanoviću “otvoren poziv” za posjetu Srbiji

394
Aleksandar Vučić

Beograd — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne zna kako će se situacija u Crnoj Gori zbog stupanja na snagu Zakona o slobodi vjeroispovijesti završiti, ali istakao da se nada miru i poručio da je “spreman da razgovara sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem kada on bude spreman za to”.

“Ima otvoren poziv da dođe u Srbiju”, rekao je Vučić.

Najavio je da će Srbija sa Crnom Gorom “gledati da gradi dobre odnose”, ali i da nema sumnje da će “ukazivati na muke i probleme sa kojima se suočava srpski narod”.

Vučić je na konferenciji za novinare u vili ‘Mir’, a povodom situacije u Crnoj Gori, rekao da crnogorske vlasti situaciju i zakon tumače kao isključivo unutrašnje pitanje.

“Nisam se čuo sa Đukanovićem, a uvijek sam spreman da razgovaram o svemu. Kada god bude želio da razgovara sa mnom spreman sam. Koliko znam, nije trenutno u regionu. Ima otvoren poziv da dođe u posjetu Srbiji. Oni tumače to kao isključivo unutrašnje pitanje. Vidio sam žestoke napade na mene i politiku Srbije, koja je bila dobronamjerna. Iz Đukanovićevog DPS-a i svih njihovih medija”, naveo je Vučić.