Naslovnica Politika Vučić će sa Putinom “otvoreno o svim pitanjima”

Vučić će sa Putinom “otvoreno o svim pitanjima”

331
Vučić i Putin

Beograd — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija “želi da gradi dobre i najbolje moguće odnose sa Rusijom”.

Međutim, Vučić nije htio precizirati o čemu će razgovarati na narednom sastanku početkom decembra sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i da li će biti riječi o “špijunskoj aferi”.

Vučić smatra da tema broj jedan treba da budu bilateralni odnosi, koji uključuju sve bolje ekonomske odnose i sve veću trgovinsku razmjenu između Srbije i Rusije.

“Ali, Putin je taj koji će imati svoje teme i mi smo spremni da razgovaramo na svaku od tih tema u svakom slučaju. Želimo da gradimo dobre i najbolje moguće odnose sa Rusijom, uz međusobno poštovanje i povjerenje” – rekao je Vučić za TV “Prva”.

On je podsjetio da je Putin pomogao Srbiji, “spriječio 2015. godine rezoluciju o Srbima kao genocidnom narodu u Savjetu bezbjednosti UN”, a da ne treba zaboraviti ni drugu Putinovu podršku “u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije”.

Govoreći o tome da li će Putinu zbog “špijunske afere” postaviti pitanje: “Zašto?”, Vučić je rekao da sa Putinom “uvijek razgovara otvoreno o svim pitanjima”.

(StarMo)