Naslovnica Region Vučić: Biće teških trenutaka u narednim danima i sedmicama…

Vučić: Biće teških trenutaka u narednim danima i sedmicama…

342
Aleksandar Vučić

Beograd — “Biće teških trenutaka u narednim danima i sedmicama, ali borit ćemo se da sačuvamo svakog čovjeka i njegovo zdravlje”, poručio je u četvrtak srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić. Ujedno je pozvao sunarodnjake na “odgovornost, suradnju i solidarnost”.

Vučić je televizijskom obraćanju izjavio da je od premijerke Srbije Ane Brnabić zatražio da Vlada danas na sjednici donese odluku o formiranju dva krizna štaba za borbu protiv koronavirusa.

Jedan štab, kojem bi na čelu bila predsjednica Vlade, bavio bi se direktnom zdravstvenom situacijom u borbi protiv koronavirusa i u njemu bi bili ministar zdravstva Zlatibor Lončar, pokrajinski tajnik za zdravstvo Vojvodine Zoran Gojković te ravnateljica Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Škodrić.

Drugi krizni štab bio bi zadužen za mjere neophodne za otklanjanje ekonomskih posljedica pandemije koronavirusa u gospodarstvu na čijem će čelu biti osobno predsjednik Srbije, a činit će ga ministar finansija Siniša Mali i predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

(StarMo)