Naslovnica BiH VSTV: Četiri kandidata za glavnog tužioca Tužilaštva BiH

VSTV: Četiri kandidata za glavnog tužioca Tužilaštva BiH

186

Sarajevo — Na konkurs za poziciju glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine prijavilo se ukupno sedam kandidata, a na razgovor će biti pozvani kandidati – Milanko Kajganić, Dijana Kajmaković, Miroslav Janjić i Seid Marušić, potvrđeno je Feni iz Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTVBiH).

Iz ovog regulatornog tijela navode kako je nakon unosa i verifikacije prijava kandidata, utvrđeno da svih sedam kandidata ispunjavaju osnovne i posebne uslove predviđene Zakonom o VSTV-u BiH i drugim propisima za imenovanje.

“Međutim, zbog neurednosti, prijave dva kandidata su odbačene, dok jedan od kandidata nije pristupio polaganju kvalifikacionog testa propisanog Pravilnikom o kvalifikacionom i pismenom testiranju kandidata za pozicije nosilaca pravosudnih funkcija u BiH”, pojašnjavaju iz VSTV-a, prenose u subotu bh. mediji.

Kako nadalje navode, ukoliko intervjui sa kandidatima budu realizirani u predviđenom terminu, postoji mogućnost da se imenovanje glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine uvrsti na dnevni red druge septembarske sjednice, planirane za 28. i 29. septembra.

(StarMo)