Naslovnica Sport Vraća li se Ibra u Švedsku?

Vraća li se Ibra u Švedsku?

361

Sarajevo — Fudbalski svijet ostao je zatečen nakon najnovije objave Zlatana Ibrahimovića.

Proslavljeni fudbaler je rano jutros s fanovima podijelio fotografiju dresa Hammarbyja na kojem je upravo njegovo prezime, a mnogi su to okarakterisali kao informaciju o povratku u Švedsku.

Prethodnih sedmica Ibrahimovićevom povratku u Švedsku malo ko je pridavao veliki značaj, posebno jer se njegovo ime i dalje dovodi u vezu s nekoliko velikana, a zvanična informacija o tome je li Hammarby njegovo novo odredište i dalje se čeka, prenosi SportSport.ba.

U međuvremenu oglasio se i PR ovog švedskog prvoligaša Axel Pershagen, koji cijelu priču nije potvrdio, ali ni demantovao.

“Ibrahimović trenutno nije s nama i nemam šta više reći o toj temi. Ako postane naš igrač, odnosno ako potpiše ugovor, to ćemo objaviti na svojoj stranici. Kada je riječ o pojačanjima, o tome morate razgovarati sa Jesperom Janssonom ili Henrikom Kindlundom”, rekao je.

Šveđani cijelu priču ‘podgrijavaju’ tvrdnjom da se sportski direktor kluba iz Stockholma Jasper Jansson nalazi upravo u Los Angelesu.

Ne bi bilo iznenađujuće da ustvari sve bude Ibrahimovićev marketinški trik. Bethard, kladionica u kojoj je Ibrahimović jedan od vlasnika, glavni je sponzor švedskog kluba, objavio je SportSport.ba.

(StarMo)