Naslovnica BiH Vozač pobjegao, nađene cigarete bez markica

Vozač pobjegao, nađene cigarete bez markica

429
foto arhiva

Sarajevo — Nezakonit promet 8 750 kutija cigareta “Corset” spriječili su u petak pripadnici Jedinice Granične policije Trebinje u saradnji sa službenicima Policijske stanice Bileća Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Tržišna vrijednost cigareta procjenjuje se na oko 43 hiljade konvertibilnih maraka (KM).

Naime, cigarete bez akciznih markica su otkrivene u napuštenom vozilu pasat, bh. nacionalnih oznaka, na području Bileće. Prethodno su policijski službenici, uz svjetlosna i zvučna upozorenja, u više navrata pokušali zaustaviti ovo vozilo, ali se vozač oglušio o naredbe i pobjegao.

O događaju su obaviješteni tužitelj Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijoj je naredbi izvršen pretres vozila u kojem su se nalazile cigarete.

Cigarete bez akciznih markica, čija se tržišna vrijednost procjenjuje oko 43 000 KM i vozilo, privremeno su oduzeti. U toku je daljnji rad na pronalaženju počinilaca ovog krivičnog djela. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “nedozvoljen promet akciznih proizvoda”, protiv osumnjičenog bit će dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH, saopšteno je iz Granične policije BiH.

(StarMo)