Naslovnica Region “Vojska Srbije dobila još jednu sposobnost”

“Vojska Srbije dobila još jednu sposobnost”

322
foto: YouTube - ilustracija

Beograd — U Centru za ispitivanje naoružanja i vojne opreme “Nikinci” kod Rume u Srbiji, u srijedu, izvršeno je prvo bojevo gađanje iz bespilotne letjelice CH-92A kineskog proizvođača po zemaljskim ciljevima, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

„Danas smo prvi put na našoj teritoriji, na poligonu u Nikincima, imali pravo bojevo gađanje vođenim laserskim projektilom i ono je bilo uspješno. Vojska Srbije je tako dobila još jednu sposobnost“, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je sa zamjenikom načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-majorom Petrom Cvetkovićem prisustvovao bojevom gađanju, prenosi Radio Slobodna Evropa.

On je naveo da je moderno ratovanje ratovanje visokih tehnologija u kojem se koriste besposadne platforme.

„Zato Vojska Srbije napreduje, modernizuje se i može da kaže da je sa kupovinom CH-92A bar u našem regionu preuzela vodstvo i da je u stanju da se nosi i sa mnogo većim i razvijenijim armijama nego što smo mi“, poručio je Vulin.

Ove letjelice isporučene su Vojsci Srbije prije nekoliko mjeseci, a zvaničnici su odbili da kažu koliko je državu koštala kupovina šest ovakvih letjelica.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)