Naslovnica Region Vojska Crne Gore demantuje srbijanske tabloide

Vojska Crne Gore demantuje srbijanske tabloide

217
foto: ilustracija

Podgorica — Crnogorsko Ministarstvo odbrane saopštilo je da tvrdnje koje su objavili pojedini mediji da se u toj zemlji vojska priprema za izlazak na ulice nisu tačne.

Kako se navodi u saopštenju, Vojska Crne Gore izvršava svoju ulogu u skladu sa Ustavom i zakonima svoje zemlje i u tome je neće pokolebati ni SPC, ni srpski tabloidi, “kao perjanice velikosrpskog projekta u regionu”, prenosi Radio Slobodna Evropa.

“Oni to dobro znaju, ali tekstovima, kao što je ovaj pod naslovom ‘I vojsku pripremaju za izlazak na ulice’, misle da mogu podići već vidno splaslu energiju političkih protesta zvanih ‘litije’ u organizaciji SPC”, navodi ministarstvo.

Navedeni tekst objavile su Večernje novosti u izdanju za utorak, 25. februar. U njemu se navodi da je dio pripadnika Vojske Crne Gore od svojih starješina dobio instrukciju da bi u slučaju pogoršanja sigurnosne situacije mogao biti angažovan na zadacima očuvanja javnog reda i mira, kao asistencija policiji.

“I ovo pitanje znaćemo da riješimo na miran, evropski način. Crna Gora ima sve potencijale za to, kao i poluge da očuva stabilnost i sigurnost države i svojih građana”, navodi se u reagovanju na pomenuti tekst.

(StarMo)