Naslovnica Politika Vojna imovina u BiH: Podžić jedno – Dodik drugo…

Vojna imovina u BiH: Podžić jedno – Dodik drugo…

101
Milorad Dodik - SNSD

Banja Luka — Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da “nije bilo, niti će biti knjiženja perspektivne vojne imovine na nivo BiH”.

– Ako se i knjiži u RS-u, onda se to knjiži u njenoj Geodetskoj upravi. Veoma je lako provjeriti da nikakvih pokušaja oko toga nema – rekao je Dodik novinarima u Zvorniku.

Tvrdi da “nije donesena nijedna odluka koja bi govorila o knjiženju perspektivne vojne imovine na BiH”.

-Jedino, ako nešto nije Mladen Ivanić (bivši član Predsjedništva BiH) uradio skriveno od nas, pa da mi ne znamo, to ćemo provjeriti. Ali, koliko ja znam, a sada sam provjeravao u Geodetskoj upravi RS, nikakvih zahtjeva, nikakvih pokretanja i procedura nema i neće ni biti – ustvrdio je on.

Dodik je dodao da je to „imovina RS i nikada neće biti uknjižena na BiH“.

– To oni moraju da znaju i to smo pitanje završili – ustvrdio je Dodik.

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić potvrdio je prethodno danas da se radi na knjiženju na Bosnu i Hercegovinu banjalučke Kasarne “Kozara“ i aerodroma “Mahovljani“ u Laktašima, koji su proglašeni za perspektivne lokacije Oružanih snaga BiH.

– Još nisu uknjiženi na BiH kako je planirano i u toku su određene pravne procedure – rekao je Podžić novinarima u Banjoj Luci i dodao da u vezi s nekim lokacijama postoje politički, a s drugim tehnički problemi.

Potvrdio je da nema rokova za taj posao.

(StarMo)