Naslovnica BiH VM BiH: Posebna dozvola za ulaz strancima

VM BiH: Posebna dozvola za ulaz strancima

337

Sarajevo — Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, donijelo je odluku o davanju posebne dozvole strancima za ulazak i boravak u BiH.

Ovom odlukom daje se posebna dozvola strancima – takmičarima Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banjaluka za ulazak i boravak u Bosni i Hercegovini, radi učešća u ovoj biciklističkoj trci.

Učesnici trke, njih 766, moraju obavezno posjedovati negativan test na virus SARS cov-2 ne stariji od 48 sati do trenutka ulaska u Bosnu i Hercegovinu, a prilikom ulaska i tokom boravka u BiH obavezna su da se pridržavaju i da poštuju sva uputstva i naredbe nadležnih organa BiH (epidemioloških i zdravstvenih službi). Učesnici trke su, ovom odlukom, oslobođeni i pribavljanja viza za ulazak u BiH.

Za realizaciju ove odluke zadužuju se Ministarstvo vanjskih poslova BiH, Ministarstvo sigurnosti BiH, Granična policija BiH i Služba za poslove sa strancima u saradnji sa Republičkom upravom civilne zaštite Republike Srpske i Federalnim štabom civilne zaštite Federacije BiH.

Ulazak učesnika Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banjaluka u BiH očekuje se danas i sutra na Međunarodnim graničnim prelazima Gradiška i Rača, prenijeli su federalna.ba i Fena.

(StarMo)