Naslovnica BiH Vlažan kolovoz, smanjena vidljivost

Vlažan kolovoz, smanjena vidljivost

95

Sarajevo — Kolovoz je jutros mjestimično vlažan, a zbog jutarnje magle upozoravamo na smanjenu vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove.

Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja i savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu, saopšteno je u subotu ujutro iz BIHAMK-a.

Zbog izvođenja neophodnih radova na autoputu A-1, na dionicama Kakanj-Visoko (most u naselju Dobrinje) i Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Sporije saobraćanje, zbog izvođenja sanacionih radova, aktuelno je i na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (u tunelu „Crnaja“), Donji Vakuf-Jajce, Topčić Polje-Žepče, Grude-Ljubuški, Livno-Šuica, Hutovo-Stolac i Jezero-Šipovo.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

BIHAMK je jutros uputio i apel, podsjećajući da je tokom oktobra i novembra, u jutarnjim i večernjim satima, povećan broj srneće divljači koja prelazi ceste usljed formiranja zimskih krda, zbog čega dolazi do povećanog broja saobraćajnih nezgoda. “Molimo vozače da budu oprezni”, pozivaju iz BIHAMK-a.

(StarMo)