Naslovnica Region Vlada RH: Nismo skrivali zdravstveno stanje Plenkovića

Vlada RH: Nismo skrivali zdravstveno stanje Plenkovića

447
Andrej Plenković

Zagreb — Nakon što je javnost doznala da je premijeru RH Andreju Plenkoviću izolacija dok je bolovao od koronavirusa produžena zbog kašlja, ali i početka upalnih procesa na plućima, o svemu se oglasila i Vlada.

U Vladi na pitanje t portala kažu da su od “trenutka određivanja mjere samoizolacije do izlaska predsjednika Vlade iz izolacije kontinuirano i transparentno izvještavali o njegovom zdravstvenom stanju”.

– Nakon pozitivnog nalaza 30.11., predsjednik Vlade Andrej Plenković imao je uobičajene blaže respiratorne simptome zaraze i nije imao temperaturu, a posljednjeg dana uoči isteka 10-dnevne izolacije, po preporuci liječnika zbog izraženog kašlja, produljena mu je izolacija. O tome je hrvatska javnost pravovremeno i transparentno obaviještena, kao i o tome da predsjednik Vlade radi produljene izolacije neće biti u prigodi sudjelovati na sastanku Europskog vijeća 10 i 11. 12., već je Hrvatsku zastupao slovenski premijer Janša, piše u odgovoru Vlade kojeg potpisuje glasnogovornik Marko Milić.

Dodaju kako tokom boravka u izolaciji, predsjednik Vlade nije bio hospitaliziran, već je zbog izraženog kašlja obavio pregled u Klinici za plućne bolesti na Jordanovcu”.

Produljena mu je izolacija po preporuci liječnika radi izraženog kašlja, s naznakom blagih početnih upalnih promjena na plućima. Uz primjenu simptomatske terapije, predsjednik Vlade cijelo vrijeme bio je dobro i redovito obavljao sve aktivnosti od doma – naveli su iz Vlade RH.


 

(StarMo)