Naslovnica Mostar Vlada HNK usvojila prijedlog Strategije za razvoj javnih cesta

Vlada HNK usvojila prijedlog Strategije za razvoj javnih cesta

419

Mostar – Vlada HNK je na prijedlog Ministarstva prometa i veza na sjednici održanoj u ponedjeljak u Mostaru, usvojila je Prijedlog odluke o usvajanju Strategije razvitka javnih cesta na području HNK za razdoblje 2020.-2030. godine, a koja je nastala kao rezultat višegodišnjeg istraživanja, brojanja i anketiranja prometa.

Strategija koja sadrži analizu stanja cesta i potreba razvitka javnih cesta, opravdanost izgradnje javnih cesta i potrebe održavanja postojećih cesta i načela održavanja javnih cesta, bit će upućena u daljnji skupštinski postupak, a istaknuto je također kako je prilog Strategije ažurirana Prostorno-prometna studija cestovne mreže u HNK, javljeno je iz Vlade.

Vlada je s ciljem prevencije, dijagnostike i opservacije poremećaja u ponašanju maloljetnika, te izvršavanja odgojne preporuke i mjere upućivanja u odgojni centar za maloljetne izvršitelje kaznenog djela, usvojila Odluku o utemeljenju Javne ustanove Odgojni centar HNK koja će biti smještena u Gnojnicama.

Naglašeno je kako će u sklopu ovog Centra biti formirana Prihvatna stanica za djecu i maloljetnike i organizacijska jedinica koja obavlja poslove vezene za rad s djecom do 18 godina koja se nalaze u riziku od prosjačenja, trgovine ljudima, te obiteljskog nasilja.

 


(StarMo)