Naslovnica Mostar Vlada HNK: Tašne i školski pribor za socijalno ugrožene

Vlada HNK: Tašne i školski pribor za socijalno ugrožene

91

Mostar — Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) i ove je godine odobrila kantonalnom Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne zaštite sredstva za nabavku ukupno hiljadu kompleta tašni i školskog pribora za učenike osnovnih škola iz socijalno ugroženih porodica s područja HNK.

“Mi nastavljamo ulagati maksimalne napore kako bismo kontinuirano unaprjeđivali uslove školovanja u HNK, podižući životni standard prosvjetnih radnnika, obnavljajući i energetski unaprjeđujući naše škole, školska igrališta i sale, svjesni kako je uloga obrazovanja od presudne važnosti za budućnost svakog društva. U nadi kako i ovim činom makar djelimično olakšavamo pripremu za školu našim mališanima i njihovim roditeljima, koristim priliku da svima poželim sretan i uspješan početak školske godine”, kazao je predsjednik Vlade HNK Nevenko Herceg, saopšteno je iz Vlade HNK-a.

Dodjela školskih tašni i pribora je redovna aktivnost Vlade i resornog ministarstva koja se provodi u saradnji sa centrima za socijalni rad po opštinama i gradovima HNK, a sve s ciljem osiguranja jednakih mogućnosti obrazovanja za svu djecu na prostoru kantona, saopštili su iz Vlade HNK.

(StarMo)