Naslovnica Mostar Vlada HNK: Ponovo poziv sindikatima zdravstvenih radnika

Vlada HNK: Ponovo poziv sindikatima zdravstvenih radnika

229

Mostar — Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) na sjednici u četvrtak još jednom je razmotrila sve do sada poduzete aktivnosti u vezi zahtjeva Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB Mostar, te zadužila resorno Ministarstvo da iznova pozove spomenuti sindikat da, poštujući propisanu proceduru, imenuje pregovarački tim i prihvati Protokol o pregovaranju, kako bi, u duhu dijaloga i kompromisa, započeli pregovore s ciljem iznalaženja najboljih i održivih rješenja.

To je u četvrtak saopšteno nakon sjednice Vlade HNK-a.

Vlada je na sjednici usvojila Zaključak o usklađivanju rashoda s prihodima za period od 1. do 30. novembra 2020. godine i Operativni plan za novembar 2020. godine.

Također, usvojen je Izvještaj o izvršenju budžeta HNK i Izvještaj o izvršavanju Tekuće rezerve za period od 1. januara do 30. septembra 2020. godine.

Vlada je razmatrala Izmjene i dopune budžeta za 2020. godinu, kao i Nacrt budžeta HNK i Nacrt zakona o izvršenju budžeta za 2021. godinu, o kojima je postignut visok nivo usaglašenosti, te se usvajanje tih najznačajnih finansijskih dokumenata očekuje početkom sljedeće sedmice.

(StarMo)