Naslovnica Mostar Vlada HNK: Novac za udžbenike, Univerzitet i Sveučilište, Velež i Zrinjski…

Vlada HNK: Novac za udžbenike, Univerzitet i Sveučilište, Velež i Zrinjski…

143

Mostar — Vlada HNK je na prijedlog Ministarstva prosvjete, nauke kulture i sporta, razmotrila i usvojila Odluku o načinu utroška novčanih sredstava s kriterijima raspodijele sredstava utvrđenih Izmjenama i dopunama Proračuna za 2022. godinu u iznosu od 2.900,000 maraka za nabavu udžbenika i priručnika za 16.195 učenika javnih osnovnih škola u HNK od 1. do 9. razreda.

Proces nabave provest će Ministarstvo na način da će financijska sredstva dostaviti školama, prema utvrđenim specifikacijama i popisima, za svaku školu posebno, a školske će uprave osigurati raspodjelu tih udžbenika školarcima u septembru, odnosno na početku nove 2022./23. školske godine, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Pored redovitih novčanih potpora visokoobrazovnim institucijama u HNK, Vlada je usvojila Odluku o odobravanju novčanih sredstava u iznosu od 600.000 maraka za financiranje rada Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta “Džemal Bijedić” Mostar.

Razmotrena je i prihvaćena Odluka o odobravanju novčanih sredstava u iznosu od 550.000 maraka za HNK Zrinjski Mostar i FK Velež Mostar, a sredstva su namijenjena za finansiranje potpune rekonstrukcije glavnih terena na stadionima.

Također, Vlada je usvojila i Odluku o odobravanju novčanih sredstava u iznosu od 70.000 maraka za finansijsku potporu u radu Hrvatskom narodnom kazalištu Mostar i Narodnom pozorištu Mostar.

(StarMo)