Naslovnica Mostar Vlada HNK naredne godine u hotelu Ero

Vlada HNK naredne godine u hotelu Ero

604
foto: ABC portal - ilustracija

Mostar — Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) koja je za 11 miliona KM kupila zgradu bivšeg mostarskog hotela Ero počinje s pripremama kako bi naredne godine preselila u taj objekt.

Šefica Odjela za odnose s javnošću u Uredu predsjednika Vlade HNK Kristina Crnjac za Klix.ba kaže kako je okončan konkurs za izradu idejnog rješenja i glavnog projekta za prilagodbu Hotela Ero u Mostaru za smještaj kantonalnih tijela i organa uprave u HNK.

“Za nekoliko dana bit će javno otvaranje tih ponuda i tada će se vidjeti ko su autori tih radova. Nakon što se ustanovi ko su autori i utvrdi dokumentacija, Komisija za javnu nabavku će predložiti Vladi izbor najboljeg ponuđača za idejno rješenje”, pojasnila je Crnjac.

Kaže kako je cilj preseljenja u objekat nekadašnjeg hotela Ero da se na tom mjestu smjeste sva tijela kantonalne uprave ili najveći njihov dio, kako bi se građanima omogućilo da mogu lakše na jednom mjestu obaviti ono to ima treba. Uz to će se kako naglašava smanjiti troškovi, jer kako ističe sada neka kantonalna ministarstva plaćaju najamnine, tako da će se ti troškovi smanjiti.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)