Naslovnica Mostar Vlada HNK: 300 hiljada KM za obnovu i dogradnju skupštinske zgrade

Vlada HNK: 300 hiljada KM za obnovu i dogradnju skupštinske zgrade

116
foto arhiva

Mostar — Na današnjoj, 151. sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona razmatrala je Prijedlog Strategije razvoja HNK za period od 2021. do 2027. godine.

Istaknuto je kako su Strategiju već usvojili Kantonalni odbor za razvoj i Vijeće za razvojno planiranje i upravljanje razvojem HNK, a održane su i javne rasprave.

Strateški ciljevi koji su zacrtani u novoj Strategiji su: Dinamičan ekonomski razvoj uz održivo korištenje resursa; Podizanje kvalitete i savremenog razvoja društvenog sektora i Upravljanje resursima i uslugama ekosistema u skladu sa postojećim kapacitetima okoliša.

U cilju omogućavanja što funkcionalnijeg rada Skupštine HNK, Vlada je donijela odluku kojom je izdvojila 300.000,00 KM za obnovu i dogradnju skupštinske zgrade.

Nastavljajući aktivnosti na jačanju privrednog razvoja Kantona, Vlada je dala saglasnost na prijedlog Ugovora o koncesiji za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije za dva elektroenergetska objekta solarna fotonaponska elektrana ”ECO SWIS1” i solarna fotonaponska elektrana ”ECO SWIS 2” na lokalitetu općine Stolac, te na prijedlog Ugovora o koncesiji za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije za elektroenergetski objekt fotonaponska elektrana ”ECOSOLAR 1”.

(StarMo)