Naslovnica BiH Vlada FBiH: Smjenjena uprava Zavoda Pazarić

Vlada FBiH: Smjenjena uprava Zavoda Pazarić

534

Sarajevo — Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu donijela odluku o smjeni Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda Pazarić, potvrđeno je za agenciju Patria iz Vlade FBiH.

Jedan od zaključaka jeste smjena kompletne uprave Zavoda Pazarić. Smijenjen je tako Upravni odbor Zavoda kojeg čini pet članova i to Janja Milinković, Anes Kaleta, Saida Kastrat, Džana Kilić i Enisa Hodžić.

Također smijenjeni su i članovi Nadzornog odbora, a to su Dalila Efendić, Mevlida Bandić i Ivana Bago.

Ova odluka uslijedila je nakon velikog pritiska javnosti i jučerašnjih protesta poslije objavljivanja fotografija na kojima se vidi da su štićenici Zavoda, djeca vezana za krevete i radijatore.

Direktor Redžep Salić 11. septembra na sjednici Parlamenta FBiH također je iznio šokantne podatke o finansijskim malverzacijama u zavodu, ali situacija je eskalirala nakon što je zastupnica Sabina Ćudić prije dva dana na posljednjoj sjednici prezentirala fotografije vezivanja djece za radijator, podsjeća Patria.

Neformalan grupa roditelja jučer je održala proteste pred Vladom FBiH te su i na protokol ostavili svoje zahtjeve na kojima je i bio upravo zahtjev za smjenu Uprave.

(StarMo)