Naslovnica Mostar Vlada FBiH prihvatila ponudu za Aluminij!

Vlada FBiH prihvatila ponudu za Aluminij!

417
foto arhiva

Mostar — Vlada FBiH i Abraham grupa postigli sporazum koji predviđa ponovno pokretanje proizvodnje u mostarskom Aluminiju.

– Veseli me da je jedan ozbiljan posao koji smo radili u posljednje vrijeme stvorio partnersko razmišljanje i doveo do sporazuma i da proces može otpočeti kroz donošenje odluka na skupštini Aluminija za desetak dana. Tada bi se trebao potpisati sporazum i početi teći svi predviđeni rokovi, izjavio je za Fenu tim povodom predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Čović ističe kako je sporazumom, o čijem sadržaju javnost još nije upoznata, predviđeno da već u roku od dva ili tri mjeseca počne upošljavanje prvih par stotina bivših radnika Aluminija koji to žele.

– Definirana je prosječna plaća i niz drugih stvari koje obvezuju obje strane, da se stabilizira ljevaonica u prve dvije godine i da se stvori energetski i svaki drugi okvir za pokretanje procesa proizvodnje u elektrolizi i anodama. Ovo je veliki trenutak da nakon svih silnih problema koje smo imali od sedmog mjeseca prošle godine, počinjemo i drugačije promišljati o pokretanju novog Aluminija, ali isključivo na tržišnim osnovama. To je i osnovna vrijednost ovog sporazuma – naglašava Čović.

(StarMo)