Naslovnica BiH Vlada FBiH: Portal sa tačnim informacijama o koronavirusu

Vlada FBiH: Portal sa tačnim informacijama o koronavirusu

568

Sarajevo — Geoportal www.covid-19.ba, koji je Vlada Federacije BiH pripremila u saradnji s Federalnim ministarstvom zdravstva i Zavodom za javno zdravstvo Federacije BiH u funkciji je od petka.

Na ovom portalu dostupni su svi aktuelni i potvđeni podaci vezani za koronavirus, kako za teritoriju Federacije, tako i za sve kantone pojedinačno, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Također, na stranici se nalaze linkovi s naredbama, uredbama i preporukama nadležnih federalnih institucija kao što su Vlada Federacije BiH, Federalni štab civilne zaštite, Federalno ministarstvo zdravstva i Federalno ministarstvo prometa i komunikacija.

Građani na ovom portalu mogu naći i sve bitne kontakt telefone.

Podaci se prikupljaju kroz aplikaciju koja je razvijena u pozadini geoportala i koja omogućava da Zavod za javno zdravstvo FBiH informatički bude uvezan sa svim kantonalnim zavodima za javno zdravstvo kao i sa kliničkim laboratorijama gdje se obavljaju sva testiranja na Covid-19, tako da oni svi rade nad jednom centraliziranom bazom podataka.

Ovaj geoportal iz dana u dan bilježi sve više posjeta što pokazuje da su tačne i potvrđene informacije od velikog značaja građanima, navodi se u saopštenju.

(StarMo)