Naslovnica Mostar Vlada FBiH poklonila Aluminiju milion KM

Vlada FBiH poklonila Aluminiju milion KM

485
foto arhiva

Mostar — Vlada FBiH usvojila je informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o zahtjevu Aluminija d.d. Mostar za financijsku pomoć u vidu grant sredstava.

Danas je Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije zaduženo da Federalnom ministarstvu financija podnese zahtjev za dodjelu sredstava iz tekuće rezerve 400.000 KM za isplatu sredstava Aluminiju za financiranje troškova električne energije za tri mjeseca.

Federalno ministarstvo financija je obavezano da, nakon što dobije zahtjev od Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, pripremi i dostavi za prvu narednu sjednicu Vlade FBiH, na razmatranje i usvajanje, odluku o odobravanju izdvajanja ovih sredstava.

Ovo federalno ministarstvo je zaduženo i da pripremi i Vladi FBiH na usvajanje dostavi odluku o odobravanju raspodjele dijela novčanih sredstava ostvarenih prodajom poduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH u iznosu od 600.00 KM za isplatu dvije plaće i održavanje opreme u Aluminiju.

(StarMo)