Naslovnica Mostar “Vjerni slobodi- vjerni domovini” u Mostaru 09. maja

“Vjerni slobodi- vjerni domovini” u Mostaru 09. maja

530
foto arhiva

Mostar — Povodom 9. maja – Dana pobjede nad fažizmom, Dana Zlatnih Ljiljana, Dana logoraša, zatim, 28. godišnjice ubistva zarobljenih pripadnika ARBiH u zgradi komande 4. Korpusa (Vranica), 28. godišnjice otvorene agresije i napada HVO i HV na grad Mostar i Dana Evrope, udruženja i organizacije: UG DNRP „Zlatni LJiljani“ HNK-a, UABNOR Mostar, Medžlis IZ Mostar, Udruženje logoraša Mostar, prigodnim programima pod nazivom „Vjerni slobodi-vjerni domovini“ obilježit će ove događaje.

Organizacioni odbor programa „Vjerni slobodi- vjerni domovini“ organizirat će press konferenciju u petak 07. 05. 2021. godine u 10 sati u Centru za kulturu Mostar kako bi najavio sve planirane događaje.

Protokolom su, u nedjelju, 9. maja 2021. godine, planirani sljedeći programi:

U 10.00 sati je najavljena posjeta Partizanskom spomen obilježju i polaganje cvijeća, u 11.00 posjeta Šehitlucima u Mostaru, učenje Jasina i polaganje cvijeća, obraćanje Glavnog imama medžlisa IZ Mostar Dine ef.Maksumića, zatim u 11.30 Stari most u Mostaru, bacanje cvijeća u Neretvu (ljiljani i karanfili) u znak sjećanja na žrtve fašizma i počasni skok, te u 12 sati u Centru za kulturu Mostar – Program „Sjećanje na 9.maj“.

U programu učestvuju, Sead Đulić, predsjednik SABNOR-a BiH, Emir Hajdarović, predsjednik udruženja logoraša Mostar, Azra Penava, predstavnik porodica ubijenih zarobljenih pripadnika ARBiH u zgradi komande 4.Korpusa „ Vranica“, Aljo Bošnjaković, predsjednik SDNRP F BiH, Suad Muharemović, predsjednik UG „Zlatni Ljiljan“ HNK i učenici Muzičke škole Mostar, saopćili su organizatori.

Sve aktivnosti će se provoditi uz maksimalno poštivanje epidemioloških mjera propisanih od strane nadležnih institucija.

Zbog ograničenog broja mjesta u Centru za Kulturu Mostar, zainteresovanim će biti omogućen live stream na You Tube kanalu, poručili su organizatori.

(StarMo)