Naslovnica BiH Visoko: Uhapšen “višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela”

Visoko: Uhapšen “višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela”

579
foto arhiva

Visoko — Osoba inicijala R.G. (1986.) iz Visokog, od ranije poznata policiji kao višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela, lišena je u srijedu slobode zbog više krivičnih djela teške krađe i razbojništva, saopćila je Federalna uprava policije.

Hapšenje je izvedeno koordiniranim aktivnostima Ministarstva unutrašnji poslova Zeničko-dobojskog kantona, Federalne uprave policije i Obavještajno sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, na osnovu operativne potjernice navedenog ministarstva te dviju centralnih potjernica Kantonalnog suda u Sarajevu i Općinskog suda u Visokom.

Na osnovu naredbe nadležnog suda, izvršen je pretres kuće i pratećih objekata u Visokom koje koristi osumnjičeni te su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s krivičnim djelima, a bit će korišćeni kao dokaz u krivičnom postupku.

Kriminalističku obradu je izvršila policija Zeničko-dobojskog kantona i uhapšena osoba će u zakonskom roku biti proslijeđena u nadležnost sudskoj policiji Općinskog suda u Visokom.

(StarMo)