Naslovnica Politika Višković i Brnabić: Dogovoreni “infrastrukturni projekti”….

Višković i Brnabić: Dogovoreni “infrastrukturni projekti”….

70
Radovan Višković

Istočno Sarajevo — Vlade Republike Srpske i Srbije dogovorile su realizaciju infrastrukturnih projekata, prije svega izgradnju HE Buk Bijela, izgradnju auto-puta od Rače do Bijeljine, te aerodroma u Trebinju, saopćili su predsjednici vlada Ana Brnabić i Radovan Višković na press konferenciji, nakon zajedničke sjednice vlada.

Radovan Višković je rekao kako resorna ministarsta vlada RS i Srbije imaju kao nikada do sada saradnju. Međutim, da bi iz sve ga izvukli najbolje ili najveće stvari koje dvije vlade planiraju da rade u narednom pariodu, vraćamo se na projekte koji će obilježiti narednu saradnju.

– Konstatovali smo da prethodnih deset sjednica dovelo do ovoga što radimo danas: To su značajni infrastrukturni projekti između Vlade RS iu Srbije, koji će se ogledati i projektima vrijednosti preko 1,6 milijardi KM. Položićemo kamen- temeljac za HES “Gornja Drina” , rekao je Višković.

Kazao je da su razgovarli da vrlo brzo krenu u realizaciju auto-puta od Sremske Rače do Bijeljene, i tu će Srbija pomoći sa 100 miliona eura.

“Aerodrom Trebinje je takođe investicija vrijedna preko 100 miliona evra. To je značajan infrastrukturni projekat koji će da približi Hercegovinu i Banjaluku, i Beograd, i da Hercegovina ima znatno brži razvoj”, rekao je Višković.

(StraMo)