Naslovnica BiH Više gradova u BiH: Pretresi na 28 lokacija, zbog droge

Više gradova u BiH: Pretresi na 28 lokacija, zbog droge

231
foto arhiva

Zenica — Policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona započeli su rano jutros operativnu akciju kodnog naziva “META” i vrše pretrese na 28 lokacija na području tri kantona i Brčko distrikta.

Pretresi se realiziraju na 21 lokaciji na području Visokog i Breze, dvije lokacije na području Kantona Sarajevo, dvije lokacije na području Srednjobosanskog kantona i tri lokacije na području Brčko distrikta BiH.

Radi se o opsežnoj akciji MUP-a ZDK koja je usmjerena na hapšenje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za neovlaštenu proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Aktivnosti u okviru akcije “META” se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva ZDK, te se postupa po naredbama općinskih sudova u Zenici i Visokom, a današnje aktivnosti se provode u saradnji sa policijskim timovima Federalne uprave policije, Uprave policije MUP-a KS, Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona i Policije Brčko distrikta BiH.

Kako je iz MUP-a ZDK najavljeno, više detalja o rezultatima akcije bit će tokom dana, po okončanju naznačenih aktivnosti koje su još uvijek u toku.

(StarMo)