Naslovnica Mostar Virtuelni doživljaj skoka sa Staroga mosta

Virtuelni doživljaj skoka sa Staroga mosta

393

Mostar — Za Virtaul Reality (VR) naočale znaju istinski ljubitelji virtuelnog svijeta. A pogled u virtualnu stvarnost, dio je ovogodišnjeg programa Sunčane strane Federacije BiH, koja obogaćuje turističku ponudu tokom cijele godine.

“Virtual Old Bridge Jump Experience” inovativni je proizvod namijenjen prvenstveno turistima, ali i svim zainteresiranim budućim korisnicima. Riječ je o virtuenom razgledavanju Staroga grada i virtuenom doživljaju skoka sa Staroga mosta, saopštili su iz PR agencije PRimera.

VR naočale pružaju novu dimenziju virtualne stvarnosti za, do sad, najpotpuniji doživljaj gledanja videozapisa, a u ovom slučaju po prvi put skoka sa Starog mosta. Naime, do sada je razvijena aplikacija simulacije skoka, a ovo će biti prvi put da se skok profesionalnog skakača sa Starog mosta može iskusiti virtuelno.

Skakač je pri skoku koristio kameru 360, tako da korisnik može uživati u 360 stepeni vidnom polju, a skok je inkorporiran u cjelokupan video virtuelnog doživljaja Starog mosta i panorame Mostara.

Ovaj način primjene tehnologija omogućava da se puno bolje prenesu željene atrakcije, priče i poruke posjetiocima – turistima te da iskuse doživljaj koji će im ostati u ugodnom sjećanju i što je još važnije koji će podijeliti s drugima.

“Virtual Old Bridge jump experience” moći će se isprobati besplatno tokom Wintervilla u Mostaru i to u dane vikenda (14. i 15.12.) te u utorak, 17.12. u vremenu od 11 do 14 sati.

Do kraja 12. mjeseca, ovaj program bit će dostupan na još dvije lokacije u Međugorju i Širokom Brijegu.

(StarMo)