Naslovnica Život Vila Neretva i Mostar Film “na bubnju”, zbog duga PID-a

Vila Neretva i Mostar Film “na bubnju”, zbog duga PID-a

905

Mostar — U objetku “Vila Neretva” u Mostaru, bivšoj “Titovoj vili”, javnim nadmetanjem prodaje se 11 poslovnih prostora.

Radi se o imovine stečajnog dužnika PID d.o.o. Mostar, a na dražbi se prodaje 100 posto udjela u preduzeću “Mostar Film” iste kompanije,

Ovo je treća javna prodaja, a zakazana je za 3. juli u 12 sati u prostorijama stečajnog dužnika – ulica Lacina bb u Mostaru.

Imovina koja je predmet prodaje je u vlasništvu dužnika i prodaje se pojedinačno po LOT-ovima u postojećem pravnom statusu. Prodaja će se održati i ako učestvuje samo jedan podnosilac prijave, koji ispunjava uslove oglasa.

U objavi se navodi i kako se imovina ne može prodati ispod naznačene početne cijene, a na javnom nadmetanju mogu učestvovati kupci koji na ime garancije (depozita) uplate novčana sredstva u iznosu od 10 posto od početne cijene za svaki pojedinačni LOT, ali ne više od 10.000 KM.

U kompaniji PID d.o.o. Mostar značaj udio posjeduje i bivši gradonačelnik Mostara, Safet Oručević. U prostorijama Vile Neretva jedno vrijeme su bile smještene i prostorije, te dopisništvo ugašene medijske kompanije RTM-TV1.

(StarMo)